Liste Yapmak İşe Yarıyor :-)

Ekim 15, 2014

Evde olmanın en kötü yanı insanın dışarı çıkasının gelmemesi. Nasıl olsa zamanın vardır, yarın gidilebilirdir, şimdi evi bu halde bırakıp çıkılmazdır, ya da ev temizdir de yorulmuşuzdur filan falan...

Sonra da bir bakarsın haftalar geçmiş, aylar geçmiş yerinden kıpırdamamışsın.

Listemde filmekimi olmasa bu sabah erkenden yollara dökülmezdik asla. Zaten gece uyuyamamışım, sabah altı buçuğa gelmeden ayaktayım, uyku gözlerimden akıyorken evden vinçle çıkartmaları gerekirdi:-)

Filme bilet almayı başaramamıştım gerçi ama hafta içi sabah matinesi olmasından umutluydum. Yine de kendimize bir B plânı da hazırladım hemen, vizyondaki bir filme giderdik olmazsa. Zaten Nişantaşı'nda keyifli bir zaman geçirmemek imkânsız:-)

 
Dün akşam Can uzun uzun Beşiktaş'taki kahvaltı yerlerine baktı. Hoş bir yerler bulmak için. Bulmuş da bir iki yer. Gelgelelim biz sabah evden çok erken çıkmadığımızdan baktık Beşiktaş'ta vakit kaybedersek film kaçabilir doğru sinemaya gittik. Hiç bir şey bulamasak bir şeyler atıştırırız, çıkışta yaparız keyfimizi dedik. Ama gerek kalmadı. Sinema katında çok hoş bir yer, seansın başlamasına da kırk dakika olunca hemen kahvaltı siparişini verdik. Çoğunlukla damlara bakıyor olsak da orda bir deniz var ufukta manzarasıyla - ki sisli bir sabahta hayal meyal görebildik ama olsun- kahvaltıya yumulduk:-)




Film güzeldi:-)  Kayak tatiline giden bir aile ile ilgiliydi ki kar manzarası, teleferik, dağlar falan zaten beni kendimden geçirdi. ( Turist, bknz)





Dönüşte Beşiktaş'a yürüdük. Sahilde çay içip evimize döndük. Yani dönmek üzereydik ki bir de balık çorbası içmeye karar verdik:-)  Böylece çok hoş günümüze çok hoş bir nokta koymuş olduk:-)


Demiştim ama akşam Kürşad'la oynadığımız scrabble ile bol kahkahalı son noktayı koyduk. Eh bu güne de böyle bir son yakışırdı...

(Kaldı 43 madde:)

Benzer yazılarım

10 Yorum yap

  1. Çok iyi yapmışsınız :))
    Fotoğraflara bayıldım ayrıca çayın rengi ne güzel görünüyor.

    YanıtlaSil
  2. Damlara bakarak kahvaltıdan filme, sahildeki çaya, o güzel balonlara, hepsi süperdi. Ve fakaaat, balık çorbası demeyeydin, iyiydi... ;)

    YanıtlaSil
  3. Güneş o kadar güzel vuruyordu ki çayın üzerine Şenay:-)

    Yok yok demedim, zaten güzel diildi CS.( Ay çarpılcam şimdi:-)

    YanıtlaSil
  4. Gunaydin balik corbasini nerede ictiniz bir de kahvalti icin besiktasta nereyi bulmustunuz sevgiler defne

    YanıtlaSil
  5. Balık çorbasını Kadıköy Koşuyolu'nda Radika'da içtik.Hem yemekleri güzel hem mekân, tavsiye ederim.

    Beşiktaş'ta belirli bir isme karar vermemiştik ama Kahvaltıcılar Sokağı varmış, oraya gidip hoşumuza giden bir tanesine oturacaktık Defne.

    YanıtlaSil
  6. Evde olmanın kesinlikle öyle bir etkisi oluyor. Aman yarın giderim, yarın yaparım diyorsun zaman geçiyor. Oysa erken kalkmanın da çok güzel yönleri var. Keyifli bir gün olmuş Handan hayatımızda keyifli günlerin daha sık olması dilegiyle:)))

    YanıtlaSil
  7. Merhaba, şimdi geldiğim bloğunuza, incelemedim diğer yazıları ama çalışıp çalışmadığınızı bilemedim.. Evde olmak, gilm ekimine gitmek, nisanda festivale gitmek, günde 3 film seyretmek... Ohh şahane bir hayal benim için şu an, sevgiler :)

    YanıtlaSil
  8. Keyifle geçen bir gün e daha ne olsun.. emekliliğimde tamda hayalini kurduğum gibi..
    tekrarını dilerim..

    YanıtlaSil
  9. keyfiniz bol olsun canımmm

    YanıtlaSil
  10. Amin Kadriye, kendimize ve hayata biraz daha yer açalım koşturmaların arasında.

    Hoş geldin Yasemin. Büyük oğlum bir yaşına bastığından beri çalışmıyorum ama yıllardan sonra ilk defa iki oğlan aynı anda okula gittiklerinde bu sene emekli olmuş moduna girdim bir anda:-)

    Sebuş, dedim ya, oğlanlar aynı anda okula gitmeye başlayınca, bu yıl emekli moduna girdim bir an:-) Eh, Can'ın işinin de hafta başısı sonusu gecesi gündüzü karışık olunca , boş anını yakalayınca karı koca kaçamak yapmaya başladık. Darısı başınıza canım:-)

    Amin Nesrin, hepimizin keyfi bol olsun. Hayatın güzel taraflarını hep görelim ve ertelemeyelim:-)

    YanıtlaSil