Gezdik Gördük Çektik... Yok, Allah Çektirmesin, Fotoğraf Diyorum Yani :)

Ekim 03, 2014

 
 
Bugünün planını yaparken okulların tatil olduğu aklıma gelmediğinden akşam çıkmak üzerine yoğunlaşmıştım. Bu sayede Pera Müzesi'nin cuma akşamları 18:00-22:00 arası bedava olduğunu öğrendim. Sonradan tatil çıktı ama yine de planı bozmamaya karar verdim , akşam dört gibi çıktık yola..
 
Karaköy'deki Namlı Port' ta bir şeyler yedikten sonra, Tünel'den İstiklâl Caddesi'ne ulaştık.
 


Yol boyunca sergi havasına gayet iyi girdik doğrusu :)


Ama tabi orası başkaydı :)







Müzedeki tek sergi duvar resimleri değildi.. Osman Hamdi Bey, Osmanlı zamanındaki yabancı ressamların gözünden İstanbul resimleri ve bir de  kahve molası...


Ama benim en kendimden geçtiğim yer bu eski teraziler, ağırlıklar ve ölçüm aletleri oldu. Burcumdan mı, mühendislikten mi bilmem :) Tabi yine çocuklar tarafından müzelik olarak değerlendirildik. Neyse ki çıkışta kestane aldığımız arabada terazi ve ağırlıklar vardı da, ha ha ha siz de müzelikmişsiniz diyerek intikamımızı aldık :)


Neyse beş katın yorgunluğunun üzerine kafede bir mola iyi geldi.

Ardından yeniden İstiklâl Caddesi'ne geçtik. Amacımız Taksim'e yürümekten öte değildi ama yolumuza çıkan Salt'ın enteresan girişi bizi cezbetti biraz da orada dolaştık. Yani giriş katında, zaten kapanmak üzereydi. Ve biz Robinson Crusoe 389'da kitap seçmeye çalışırken nereyse içerde kilitli kalacakmışız :)



Ah Can'la kar kış demeden buralarda dolaşırken bu iki delikanlı aklımızın ucundan bile geçmiyordu tabii :)


Ve Ayşegül'ün önünde fotoğraf çektirmesek olmazdı. En sevdiğim çocuk kitaplarım :) Kızımız olsaydı ismi Ayşegül olacaktı. Oğlumuz olsaydı diye bir isim düşünmemiştik zaten. Derken erkek olduğunu öğrenince oğluş on günlük olana kadar isim bulamadık. Bir ara kuzenim Aligül koy bari demişti de ne gülmüştük :)

Neyse dizim bir sorun çıkartmadan idare etti. Hava soğuktu ama yağmur yağmadı. Biz de bir gezimizden daha keyifle döndük.

Bu İstanbul'u seviyorum ben arkadaş :)

Benzer yazılarım

5 Yorum yap

  1. çok güzel bir gezi olmuş, oh ne iyi olmuş:)

    YanıtlaSil
  2. ay maşallah maşallah pera salt sona pera kafesi filan ah ah en sevdiğim yerler ah ah :) ıphone ile çekmişin evet o susiko japon duvar şeysini böcük gibi hani :) panoramik yapmışın :)

    YanıtlaSil
  3. saltın kafesine de gittiniz herhalde. efsane kitabevi robinson katındaki. sahaf festivaline uğramadınız herhalde. :) şimdi de sakıp sabancıda joan miro var. bi de msgs salonu ile tophane i amire. istanbul resim ve müzikte en iyi yaaa :)

    YanıtlaSil
  4. Gerçekten çok iyi geldi Yaz:-)

    İyi bayramlar Handan:-)

    Ha ha ha, ben değil Can yaptı onu Deep, benim nikonum vardı elimde:-)

    Sahaf festivaline girmeyeyim diye tuttular beni:-) Zaten fazla ayakta kalamıyorum, zorlamadım ben de.

    Evet İstanbul çok iyi. Şimdi filmekimine bilet alacağım :-)

    YanıtlaSil