Evim Savaş Alanı Gibi...

Ekim 27, 2014

Şimdi çocukları yolcu ettim ve etrafıma saçlarım diken diken olarak bakıyorum...

Dün akşam hadi hazır vaktimiz varken cadılar bayramı hazırlığı yapalım dedik. Cuma akşamı yine eğlenmeyi düşünüyoruz. Ben de bayağı fikir edinmiştim internetten.

Eğer çocuklar erkekse aslında cadılar bayramı çok kolay. Hemen oyuncaklarına gittiler ve bir sürü börtü böcek, korkunç görünüşlü oyuncak getirdiler.

Peçetelerden hayalet, naylon torbadan örümcek ağı ( Çöp torbasından kocaman bir tane daha yapmayı plânlıyorum:-) , şönilden örümcek falan elimize ne geçse bir şey yaptık. Yaptık iyi de, oğlanların odasına girilmiyor zira bütün oyuncak kutuları ortada. Salon masasını saymıyorum, onun kaderi bu zaten:-) Kâğıt kesikleri, boyalar, ıvırlar zıvırlar.

Bunların üzerine bir de benim sevgili Bilgiç'im haftalık çalışma programını olduğu gibi bırakmış mı! Hayır akşam öğretmeniyle konuşup evet evet yaptı onları diye söylemesem umrumda bile olmayacak da rezil olacağım sonunda. Sonuç o gecenin bir yarısına kadar aralıksız soru çözdü ben de kontrol ettim. İnan beynim durdu artık. Tam bir korku hikâyesiyle geceyi kapattık yani:-)


Neyse yaptıklarımıza bakalım biz. Üçgen peynir kutusu siyaha boyanıp kapağına surat kesilir, içine de mum efekti koyulur. Elektrik kablosuna insan şekli verilip kâğıt peçeteyle kaplanarak mumya haline getirilir. Tam atacakken dur yaa bundan tabut olur diyerek bir kenara konan gözlük kabının üzerine bir şeyler çiziktirerek mumyaya yer yapılır:-)


Oyuncağın eline pankart verilir, başörtüsü hayalet halini alır, oyuncaklar etrafa saçılır isimli çalışmamız da burada:-) 

Daha örümcek ve yarasalar yapılacak, kavanozlardan fener olacak falan filan. 

Oğluşlarla birlikte birşeyler yapmak için her türlü bahaneye bayılıyorum:-) 

Biri de şu evi bir toparlayaydı iyiydi..

Hepinize günaydın.

Bizi korkutup, pıstırıp, bastırmaya çalışan herkese "hadi oradan" diyeceğimiz cesur bir haftaya açılsın sabahımız...

Benzer yazılarım

22 Yorum yap

  1. aktivitelerinizi seviyorum :)
    günaydın :))

    YanıtlaSil
  2. Günaydın Bahar:-) Birlikte bir şeyler yapmak için ne bahane bulsam atlıyorum üzerine :-)

    YanıtlaSil
  3. Günaydın hafta sonundan sonra ev dağınıklığı olmazsa olmazlardan, madem yine dağılacaksa fazlalıkları bir köşeye yığıvermek en iyisi :)

    YanıtlaSil
  4. Çok yaratıcı, hoş şeyler çıkarmışsınız. Sabah sabah ruhuma iyi geldi paylaşımın. Teşekkürler :)
    Ama yeni yapacaklarınızı da görmeyi bekliyorum açıkcası. ;)

    YanıtlaSil
  5. Günaydın GeCe:-) Ah fazlalıkları pencereden fırlatıp atasım var da :-)

    Aslında geriye fazla bir şey kalmadı gibi ( Beynim durdu şu an gerçi, listeme bakmam lâzım:-) ama cuma akşamı hepiciğini gösteririm CS. ( Ya da cumartesi sabahı) Bu sefer yemeklerime de el atıyorum, keyifli bir sofra olacak gibi, dur bakalım:-)

    YanıtlaSil
  6. Oooo son derece hareketli ve eğlenceli geçiyor zaman anlaşılan, ev dağınıklıkları benim vazgeçilmezimdir, üstelik çocuk bile yok;)) O nedenle bence de işin güzel tarafı eğlence için birşeylerin hep bulunması ve aktivite bulup yapabilmek. Ellerinize sağlık hepinizin, ufak tefek görünen ancak bulunulan mekana mutlak farklılık getiren çok güzel çalışmalar bence, üstelik böyle minik çalışmalar zaman da alıyor ve çocukların ne yapacağız şimdi sorularına bir cevap oluyor;) Bayıldım:)

    YanıtlaSil
  7. Heheheee olsun dağınıklığa deymiş;) Hem keyifli zaman geçirilmiş hem de ortaya çıkan ürünler şahane.... Sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. Gerçekten çok eğlendik Handan. Biliyor musun, parti dükkanlarında bir sürü güzel eşyalar var ama hiç biri bizim peçetelerle yaptığımız hayaletler kadar eğlendirici olamaz. Ya da, elimizdekini nasıl katlasak da örümcek olsa sorusu kadar aklımızı çalıştırmaz. Ve birlikte bir şeyler yapmanın güzelliğini sunamaz :) Dağınıklık da Allah'ın emri oluyor bu durumda tabiii :D

    Değmiş değil mi Persephone, şimdi bir de çocuklara toplatmak için bir bahane bulsam ne güzel olacak :D

    YanıtlaSil
  9. aaaa çook ciciğ bunlarr:):) cadının bi süpürgesi olmalı değil mi:):)

    YanıtlaSil
  10. Yapıcam yapıcam :)Çok basit ve harika bir fikir buldum Yaz :)

    Dur bi dakkaaaaa, sen bana cadı mı dedin?

    Yok doğru söyledin , itiraz edemeyeceğim şimdi :D

    YanıtlaSil
  11. Neler yapmışsınız öyle Handancım. Harika olmuş. Keşke bende senin gibi olsam. Oğlum bayılır böyle şeyler yapmaya. Ben böyle şeyler için zaman ayırmıyorum o yüzden bana çok kızıyor. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  12. Handan abla müthişsin ya ! tebrik ediyorum hepsi çok güzel olmuş. seni cadı kostümüyle görmek istiyorummm

    YanıtlaSil
  13. hahaha şahane:))) hem keyifli hem eğlenceli hoşça geçirilen mutlu anlar..sözlük kabından tabuta, elektrik telinden insana bayıldım!
    fikirleri çaldım hopp kaçtım:)

    YanıtlaSil
  14. Nermin çok pratik şeyler var aslında, evdeki kavanozlara surat yapıştırıp içinde mum yakabilirsin (Ya da sadece siyaha boyayın, ama çok mat olmayacak şekilde), çöp poşetinden devasa örümcek ağı yapabilirsin. En fazla yarım saatini alır, bir tabağa da solucan şeklindeki jelibonlardan doldurdun mu tamam. Olmadı, gönder oğlanı bize :D

    Ha ha ha, bu sene kostüm işine el atmadım Nesrin, onu de seneye hallederim artık :) Ama kendime siyah dantel yarım eldiven aldım, niyeyse :)

    Fikirleri al keyifle kullan Sebuş :)

    YanıtlaSil
  15. Dağınıklığı seviyorum ben. Derli toplu ortamlarda rahat edemem. Ata da çok dağıtıyor ortalığı beraber toparlıyoruz. Bir müddet sonra yine aynı dağınıklık.

    YanıtlaSil
  16. Şeker cadısı Handan mutlu günler sana:)

    YanıtlaSil
  17. Bir şeyler yapınca dağılıyor ortalık Yazdan Kalan, çocuklar doğduğundan beri dağınıkız biz, salon masası meselâ, hiç boş kalmaz:-)

    Sana da mutlu günler Hamiyet:-) Tatlı Cadı'yım de mi:-)

    YanıtlaSil
  18. Alemsiniz valla süper olmuş herşey :))

    YanıtlaSil
  19. Gene iyi is cikarmissin canim.

    YanıtlaSil
  20. Teşekkürler Ebru:-)

    Sağ ol Mehtap:-)

    YanıtlaSil
  21. Onlarla böyle güzel vakit geçiren anneleri olduğu için oğulların çok şanslı.
    Pınar

    YanıtlaSil
  22. Teşekkür ederim Pınar:-) Birlikte yaptığımız şeylerin bizi yakınlaştırdığını düşünüyorum:-)

    YanıtlaSil