Bu Kafaya Böyle Mim Yapılıyor Ancak:-)

Eylül 21, 2014

"Pys de ne yaa?" sorusu belirdi aklımda hemen. Allahım, saçı başı boyatıp, kot pantolon- spor ayakkabı ikilisiyle gencim havası yaratmaktayım ama pys ne bilmiyorum bak. Cahil kalmışım bu konuda.. Oğlanlar dinozor demekte haklı anacım.

İşleri bırakıp şu köşeye kaçtım azıcık. Vitrin düzenlemesi bitmiyor. Tabi benim gibi her bir kâğıdı okuyup her mumu yakmaya kalkarsan bitmez. Babamın aldığı taş plağı bile dinleyecektim ama pikap bozulmuş iyice. Yapacak işler listesine eklemiş miydim ben onu?

Bu köşeye kaçtım ama oturacak yer bulmak da zor. Yastık kılıfından havluya ütülediklerim koltukları işgal etmiş. Ütülemek sevimsiz, bunları yerleştirmek de başka sevimsiz.

Bir yandan da gözüm listede, birileri bu kelimeleri çok uğraşmış mı bir araya getirmek için:-) Yelpazeyi görünce aklıma geldi bak, teyzemin duası ağustos ayında, çok sıcaklara denk düşüyor malum. Gelenlere yelpaze dağıttık bu sene. Rengârenk cıvıl cıvıl bir sürü aldım Eminönü'den. O kadar makbule geçti ki, herkes zevkine göre seçti . Yanında bir paket kahve, çikolata ve ıslak mendil vardı. Şeker yerine bunlar daha güzel oluyor sanki. Aklınızda bulunsun.

Yazıyorum yazıyorum kelimeler bitmiyor. Burnuma yaktığım tütsünün kokusu geliyor. Evde pipo içen olsa tütsüye gerek kalmazdı:-) Okula giderken vapurda bir amca vardı, her sabah kokudan anlardım onun geldiğini. Nedense pipo deyince o amca gelir gözümün önüne hemen. Bir de babamın pipo macerası var tabi. Anlatmadan olmaz. Bir ara babam sigarayı azaltmak amacıyla pipoya başlamıştı -ki bu işten hiç memnun değildim tütün alma işi benim başıma kaldığından. Neyse ki bu macera kısa sürdü. Bir gün babam piposu yanında yanarken kendisini sigara içerken bulduğunda beyhude bir çaba içinde olduğunu anlamış:-)

Size ehliyet hikâyemi de anlatayım durun. Ehliyet sınavına girmeden bir hafta once geri geri gitme çalışması yaparken belimi sakatlamışım. Tabi bunda karnımın burnumda olmasının da etkisi buyüktür. İçinde Metehan vardı zira:-)  Neyse bir haftada zorla toparlandım, sınava gittim. Heyettekiler neden ehliyeti şimdi aldığımla ilgili gereksiz sorular yönelttiler. Ben müfettiştim, bir yerde uzun süre durmuyordum ki ehliyet kursuna gideyim. Sabit göreve geçmem de hamile kalmamla olduğundan ve de bebek doğmadan bu işi aradan çıkartmak istediğimden falan filan.. Anlatıyorum ama geri geri gidemiyorum. Neyse kenarda durdurdular, geri manevra yaotırdılar, arabada benim haricimdeki dört kafadan "Dur!" bağrışı duymamla frene basmam bir oldu. Kenara sıfır yanaşmışım. Bir münasebetsiz biraz daha gitsen kaldırıma çıkacaktın dedi ama diğerleri dinlemedi onu neyse ki, ehliyetimi aldım. Hatta bence Metehan'a da yaşı tutar tutmaz vermeliler , o da tüm kursları tamamladı benimle:-) Bu arada hâlâ geri geri giderken arkamı dönemem, aynadan bakarım hep:-) ( Yazar burada araba kullanıyormuş izlenimi vermekte, oysa İstanbul'a geldiğinden beri elini sürmedi:-)

Neyse artık kalkıp yemek hazırlamalıyım. Anneme patlıcanları yolladım karnıyarık yapsın bize diye. Acaba yanına muhallebi istesem çok mu abartmış olurum. Yok, sakızlı muhallebi sevmem, annenanne usulü, harika muhallebi severim. Şuradakinden:-)

Not: Hamiyet beni mimlemişti, böyle bir şey döküldü benden. 

Not 2: Yazıda adı geçen şahıslar, olaylar ve hatıraların hepsi gerçektir:-) 

Benzer yazılarım

13 Yorum yap

  1. Ne keyifli bir yazı olmuş, benimde ehliyet kursunda geri geri gitme maceram vardı o geldi aklıma😜sen çok yaşa Handan...

    YanıtlaSil
  2. Pek bir keyif aldım ki ben okurken :)

    YanıtlaSil
  3. Teşekkürler kızlar:-)

    YanıtlaSil
  4. aile boyu komik insanlarsınız vesselam,
    ama pipo yanarken ,sigara içiyor bulma işe o dakikada koptum :)))))
    Allah Rahmet eylesin çok şeker adamdı Fethi amca , hep gülen yüzü gözümün önüne geliyor..

    sen ikisinin tam karışımı olmuşsun,

    any:)))

    YanıtlaSil
  5. kız pys ne ???????

    any:))))

    YanıtlaSil
  6. Heee Any, ben de onu diyorum işte, pys ne:-)

    YanıtlaSil
  7. dur bakiiim ben benimkine bi sorayım
    any :))))

    YanıtlaSil
  8. ay çok güldüm şu an..şu pys yi bi netleştirelim bence hahaaa:):):) bak bende yazcam rezil olmuyim şimdi :):)

    YanıtlaSil
  9. Any inanmayacaksın, dün gece Metehan geldi Pys var ya anne dedi, yuh oğlum bloğu mu okudun diye sordum, okumamış,inanamadım:-) Neyse ki araştırmalarımı tamamlamış, o psy veya pys her ikisi de gugul amcada olan şeyin şu gamgamstayl amca olduğunu öğrenmiştim, blog alemi beni kurtardı:-)

    Bu iyiliğimi de unutma Yaz:-)

    YanıtlaSil
  10. Geceleri blog okumak cok guzel.uykuya gecene kadar.once senden basliyorum handancim:)

    YanıtlaSil
  11. Uykudan önxce diye değiştireyim bloğun ismini Mehtap:-)

    YanıtlaSil
  12. hay ben ne diiyimmm..... hahahahaha
    any:))))

    YanıtlaSil