10 Temmuz 2014 Perşembe

Güllaç Yapmak Çok Kolay :-)


Bak şimdi:

Bir kilo süte bir bardak şeker koyup kaynatıyoruz. Sonra parmak yakmayacak sıcaklığa kadar soğumasını bekliyoruz.

Dört ya da beş güllaç yaprağını alıyoruz. ( Güllaç paketinin üzerinde yazar, biz Saffet Abdullah kulanıyoruz ama markadan markaya değişebilir belki, kontrol etmekte fayda var) Şimdi burada annemizin cin fikrini kullanıyoruz. Zira eskiden gûllaç parçalarını süte daldırıp tepsiye yerleştiriyorduk ama parçayı tepsiye kuru olarak koyup üzerine kaşıkla süt dökmenin de aynı hesaba geldiğini keşfeden annemizi izlemek daha pratik oluyor:-)

İşlem bittiğinde güllaç yapraklarının sütte yüzer durumda görünmesine aldırmıyoruz zira birazdan çekip harika görüntüsüne kavuşacak.

Eee, bunun fındığı, cevizi nerede derseniz, onu da artık araya koymuyoruz. Üzerine yemeden önce serpince taze ve kıtır hallerinin sütte yumuşamış hallerinden daha lezzetli olduğunu keşfettik:-)

İşte bu kadar basit. Afiyet olsun:-)

21 yorum:

  1. Güllaç çok severim. Cevizlisini sevmem ama fındıklı favorim :))
    Ellerine sağlık çok güzel görünüyor :))

    YanıtlaSil
  2. canım ben çok sevemedim bir türlü güllacı nedense. Yani birisi ikram ederse yerim ama ...
    Bana sütle ıslatılmış ce içeriği zenginleştirilmiş ev yufkası gibi gelir. Aslında ben çocukken annem ev yufkası bulurdu yada köyden gelirdi. Sabahları sütün içine kırardı. Ceviz kuru üzüm şeker atardı içine onu hatırlatıyor bana

    YanıtlaSil
  3. güllacı çok severim bol cevizli tercihim elinize sağlık

    YanıtlaSil
  4. Ben de fındıklı severim Şenay, zaten ben Karadenizliyim, hemen her şeyi fındıklı severim:-)

    Üzerine şekerli süt dökülmüş ekemeğe de bayılırım ben zaten Nihal:-) Ama bak, hazır güllaçları sevmem, hem gülsuyu katıyorlar , onu sevmiyorum, hem de ne bileyim ağır geliyor. Bir de yazın sıcakta en güzel bu geliyor. Buzdolabından çıkmış

    YanıtlaSil
  5. Soğuk soğuk :-) Hımmm, nefis:-)

    YanıtlaSil
  6. Sanırım herkes alıştığı tadı seviyor değil mi Hermis:-) Teşekkür ederim:-)

    YanıtlaSil
  7. Ne zamandur yapmadim ama ben severim ve birazbdegisik yapiyorum. Hazir sakizli muhallebiyi birazvdaha sulu olacak sekilde hazirlayip aynen dedigin gibi katlara dokuyorum kasikla nefis oluyor

    YanıtlaSil
  8. Aa, o da hoş bir fikir GeCe, denemeli bir ara:-)

    YanıtlaSil
  9. Hiç yapmadım,bir paket güllaçla bir tepsi mi oluyor ?

    YanıtlaSil
  10. Hayır , dört ya da beş yaprak kullanıyoruz bir kilo sütle Çiğdem, bir paketten sanırım dört beş defa yapılabiliyor.

    YanıtlaSil
  11. Sen de gül suyu koymuyorsun demek , akşama güllaç var bizde de :) Afiyet olsun şimdiden canım benim

    YanıtlaSil
  12. Ohhh hamarat bayan :) Ne kadar da güzel gözüküyor . Gül suyu koymadığın için ne mutlu oldum . Ben hiç güllaç yememiştim hep gül suyu koyuyorlar diye bende hiç sevmiyorum gül suyunu ...

    YanıtlaSil
  13. Gülü, gül reçelini, gül kokusunu sevmekle birlikte gülsuyuyla aram hiç iyi olmadı Damla:-) Sana da afiyet olsu canım:-)

    Bak bu şekilde yaparsan çok seveceğine eminim Nesrin, hem hafif hem lezzetli, tam yaz tatlısı. Bir de ramazan dışında aklıma gelip de yapsam:-)

    Gülsuyu sevmeyenler klübü açabiliriz sanırım:-)

    YanıtlaSil
  14. nasıl canım çekti şu an :)
    püf noktalarla yapacağım en kısa zamanda :)
    ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  15. Hımmm.. çok lezzetli görünüyor. :)
    Afiyet olsun.
    püf noktalarda dikkat edilecek. :)

    YanıtlaSil
  16. kız ben seni ne edim ne edim... ne edim...

    zati sahurda 1 dilim ekmek ve 1 kibrit kutusu büyüklüğünde peynir yiyerek bütün günü bitireceğim inşallah , bana bi de güllaçla geldin, ne ediiiimmmm ben seni


    any :)

    YanıtlaSil
  17. Pratik ve lezzetli Bahar, yapmamak için hiçbir neden yok:-)

    Evet evet, böylece daha kolay yapılacak Hayalperest:-)

    Gel akşama, ye güllacını Any, hatta sen gel ben yeni bir tepsi yapayım senin için:-)

    YanıtlaSil
  18. Birazdan tabağa koyup yiyeceğim şey:-)

    YanıtlaSil
  19. bak işte budur bir tepsi beni anca keser,
    any :)

    YanıtlaSil