Son Bir Tur Daha :)

Haziran 30, 2014

Kayaköy'ü merak ediyordum ama resepsiyondaki çocuk pek bir şey yok orada gibi bir şeyler söylediğinden fazla bir beklentim olmadan gittik oraya. Daha doğrusu bizimkileri sürükledim. Onların derdi balık yemi almak ve Ölüdeniz'e girmekti :)

Tabelaları izleyerek bir bölgeye vardık. Tarlaların arasında yıkık evler gözüküyordu. Tamam işte burası dedim.


Arabayı park edip evlere baktık. Bu arada otların arasından bir şey çıkmasını bekleyen ve ıssızlıktan huzursuzlanmış Can, hadi hadi deyip duruyor. Çocuklar, işte bizi buraya sürükledin ama bir şey de yokmuş modunda. Ben de madem geldim ve bunca laf çekiyorum bari biraz fotoğraf çekeyim hallerindeyim.

Neyse arabaya bindik, bu muydu şimdi köy modlarında geri dönerken, gözüm yolun sağ tarafına takıldı, anaaaa, koskoca köy orada duruyor. Var ya, Kayaköy'de bir iki ev var şeklinde yazıp rezil olacağıdım az kalsın :)

Sanırım bizim ilk gördüklerimiz onların tütün tarlaları ve üzüm bağlarındaki evlerdenmiş. Asıl köy yukarda ve kocaman. Ve biletle giriliyor :) (Müze kartıma kocaman bir muck daha:)


Mübadele döneminde Yunanistan'daki Türklerle yer değiştiren bu köyün terk edilmiş hali insanın içini acıtıyor..

Gezi işinin bitmemesinden yıkılmış erkeklerim köy yolunda :)


Bir evin içinde :)


Mutlu sona ulaşmış Handan :) Biraz fotomontaj gibi duruyor değil mi? Yok valla, gayet gerçek :)


İşte bu nokta var ya bu nokta, benim uzun Likya Yolu planlarımda yürümeyi düşündüğüm ilk patikanın başıydı. Ama tabi arabayla gelince onu burada bırakıp Ölüdeniz'e gidemedik :) Olsun, bu kadar yaklaştım, devamı da gelir :) Bu arada tersten gelerek Likya Yolu'nun başına ulaştık :)

Artık Ölüdeniz'e gidebiliriz :)


18 yıl sonra burayı bayağı değişmiş buldum :) Arabayla giriş 25 TL'ydı. İçerde kabinler, duşlar, kafeler mevcut. Oldukça güzeldi. Ama tabii ki beni vuran kütüphane oldu .. Kitap almasam da onu o kadar sevdim ki :)

İşte nihayet tatilimizin sonuna geldik. Belki tatil planlaması yapmaya çalışan birilerine fikir verir derken çok uzatarak sıkmamışımdır umarım...

Yine de hep söylediğim gibi en güzel şey eve dönüş yolunda yaşasın evim modunda olmak :) Bir insanın en büyük zenginliklerinden biri de budur bence :)

Ah, ayrılmayın, size küçük bir sürprizim var bu gece :)

Benzer yazılarım

14 Yorum yap

  1. Sıkmak mı?? Yemin ediyorum ben tatil yazilarin bitti diye üzülüyorum, cünkü cok hosuma gidiyor tatil fotolarina bakmak, degisik yerler görmek, ögrenmek. Belgesel gibi geliyor bana:)

    Keske daha bitmeseydi, daha cok fotolar izleseydik, notlar okusaydik. Su ölü denizden fotolar yok muydu daha fazla Handan'cim? Yoksa gelecek mi daha?
    Süprizi merakla bekliyorum bak:)

    YanıtlaSil
  2. Bak unutmusum yazmayi: Kaya köy cok ilginc geldi bana, tam benlikmis (harabeleri gezmeyi görmeyi severim de). Ne acaip görünüyor...koskoca köy, bombos tastan evler..

    YanıtlaSil
  3. Birdaha baktimda...sanki Sirince'nin korku film versiyonu gibi:)

    YanıtlaSil
  4. O kadar çok fotoğraf var ki Ayşecim, üç değişik makinadan, ben de karıştırdım artık iyice. Belki bir ara bunlar da vardı postu yaparım :)

    Kayaköy gerçekten çok ilginç ve hüzünlüydü. O kadar kocaman olmasını beklemiyordum çok şaşırdım. 1924 yılına kadar 5000 hanede 25000 kişi yaşıyormuş orada. Buraya gelen Türkler köyü beğenmeyip oraya yerleşmemiş. O da öksüz kalmış..

    YanıtlaSil
  5. Evet evet, bir yazıda Fethiye'nin Şirincesi'ymiş zamanında diye yazıyordu :) Ha ha ha , iyi tespit :)

    YanıtlaSil
  6. valla tatil günlüğünü okumak büyük keyifti :)
    hoşuma gitti :)

    YanıtlaSil
  7. karakoy degil onun adi bi kerem kaya koy :):):) ismini ordaki kayalik evlerden almiş taam mi.. :)

    hikayesini anlatirim bi ara. ya da sen istersen internetten baaak :):) ay herşeye bi muhalefetim bugun :):)

    YanıtlaSil
  8. bi de ben yaziyi sondan okudum yine asdasdasd yukardaki yorumu unut o zaman :-D:-D:-D:-D

    YanıtlaSil
  9. Çok güzel bir tatil geçirdiniz, maşallah. Az da olsa planlı tatil yapmak daha keyifli oluyor bence de. Yolumuz oralara düşerse yazılarını okuruz tekrar :))

    YanıtlaSil
  10. Ben de Karaköy nereden çıktı diye bakıyorum, ilahi İnya:-)

    Belki işinize yarar Şenay:-) Benim kararsız bir eşim olduğundan tatil öncesi plan yapmazsam bütün zaman ne yapsak ki ile geçiyor:-)

    YanıtlaSil
  11. Kayaköy süper bir yermiş,aklımda olsun,belki birgün... :)
    fotolar iç açıcı

    sevgiler

    YanıtlaSil
  12. Yolun Fethiye'ye düşerse kesin görmelisin Minik mini. Teşekkür ederim:-)

    YanıtlaSil
  13. Cok degisikmis.oralari gezdim ama kayakoyu kacirmisim.

    YanıtlaSil
  14. Bir dahaki sefere muhakkak git Mehtap. Sen yakınsın oralara, çok sıcak olmayan zamanlarda kaçamak yapabilirsin:-)

    YanıtlaSil