Parti Detay:-)

Haziran 02, 2014

Öncelikle oynayabileceğimiz oyunları belirledim.

Düşündükçe o kadar çok oyun geldi ki aklıma , sonradan eleme yaptım artık.

İsim şehir: İsim, şehir, ülke,bitki, hayvan, dağ, nehir, eşya ve toplam puan yazdığım kâğıtları çıkarttım bilgisayardan. Çocuklar dağ, nehir bulamazsa diye her harften bir tane bularak masanın yanındaki vitrine süs yaptım. En azından belki bir isim akıllarında kalır dedim:-)



Nokta nokta: Hazır satılan noktalı kâğıtlardan vardı evde, onları kullandım. Hem vakit azlığı hem de elenenler sıkılmasın diye beşe beşlik yaptık.


Turnuva için daha önceden çocukların isimlerini yazdığım kartonları kutudan çekerek eşleşme yapıp duvara astığım strafordan tabloya raptiyeledik. Elenenler çıkıp kalanları yine eşleştirdik. Yine zaman kaybı olmasın diye ilk geçenler hemen ikinci tura başladılar. Bu arada katılanların hepsine enerji vermesi için minicik haribo torbalarından dağıttım. Elenenlere de teselli hediyesi  top şeker:-)


Uzay yolu:  Bu ismi ben uydurdum, bilmiyorum asıl ismini. Kâğıdı ikiye katlayıp açıp iki alan oluşturuyoruz. Bu alanlara iki kişi fasulye büyüklüğünde elips çiziyor on tane, bunlar gemiler. Sonra sırayla atış yapıyorlar. Yani kâğıdın kendi taraflarına karşı kısımdaki gemilerin tam üzerine gelebilecek şekilde nokta yapıp sonra kâğıdı katlayarak o noktanın arkasına bastırıp diğer taraftaki gemiye isabet edip etmediğine bakıyoruz. İsabet ettiyse bir atış hakkı daha var. Çocuklar bunu çok severek oynadılar.

Yine turnuva oldu tabi. Burada yenilenlere incecik çikolatalardan verdim.( Daha sağlıklı bir şey bulunabilir tabi, ben en mini boyları ve paketli olanları seçerek şeker komasının önüne geçmeye çalıştım:-)

Beş taş:  Masanın üzerinde oynanamayacağından ilk elde bundan vaz geçtik, en son olarak oynamak isteyenlerle yerde oynadık. Taşları hazırlamıştım önceden:-)

Kuyu taş:  Sahilde oynardık biz küçükken. Herkesin altı taştan oluşan üç kuyusu olur. Sırası gelen birini kuyuda bırakmak suretiyle taşları bir bir her kuyuya dağıtır. Son kuyuya taşı bıraktığında 2-4-6 tane taş olursa o taşları alır. O kuyunun bir sonrasında da aynı şekilde 2-4-6 tane varsa onu da alır. Son taşı rakibin kuyusuna koyup o kuyuyu üç taş yaparsa "tös" denir ve o kuyuya işaret konur. Oradaki taşlar oyun sonuna kadar ellenmez, bittiğinde kimin tösüyse o alır. Bütün taşlar toplandığında oyun biter. İkinci tur için herkes elinde ne kadar taş varsa ona göre yeniden kuyu açar.

Bunun için bir kutuya fasulyeleri doldurup hazırlamıştım ama oynamaya zamanımız olmadı ne yazık ki.

Kim kimle nerede:  Kim, kimle, nerede, ne yapıyordu, kim gördü, ne dedi yazdığım kâğıtları hazırlamıştım yine. Hepimiz birer kâğıt alıp oturduk. Kim sütununu doldurup görünmeyecek şekilde kapatarak yanımızdakine verdik. Herkes önüne gelen kâğıdın hangi sütunundaysa onu doldurup kapatarak bu şekilde yanındakine uzattı. Son sütun da yazılınca birer birer açıp okuduk. En eğlendikleri bu oldu sanırım. Başlamadan utandıracak şeyler yazmak yok uyarısı yaptık tabi:-)

Misket:  Oynayamadık. Dizip hepsini vurduracaktım ama masadakiler bitmeyince sıra gelmedi.

Amiral Battı: Çok uzun süreceğinden en başta elemiştim zaten.

Yılan:  Yere gazoz kapağı eninde uzun bir yılan çizip içine koyduğumuz kapakları çizgiye değdirmeden ilerletmeye çalıştığımız bir oyundu. Salonda yere tepeşirle çizecektim, kapaklar falan hazırdı ama buna da sıra gelmedi:-)

Bu arada oynanacak tüm oyunları kapalı kartlara yazıp ağacın dallarına asmıştım, oradan çekerek hangisini oynayacağımızı belirledik. Tabi arada kimini atladık sonra diye ama bu şekilde hangisini oynayalım sorusu olmadı:-)

Duvara astığım xox kâğıtları ve kalemlerle gelip geçerken xox oynamış olduk.


Evin kapısına kelime oyunu çizmiştim. Yine önünden geçtikçe birer harf ekleyip onu tamamladık. ( Tahta kalemi kullandım, silince hemen çıktı)

Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Sanırım hepsi bu zaten:-)

Benzer yazılarım

9 Yorum yap

  1. handancığım günaydın ve süpersin ne diyeyim ağzım açık okudum, harikasın:))

    YanıtlaSil
  2. Nice güzel yıllara Handancım, oğulların senin gibi annesi olduğu için çok şanslılar..

    YanıtlaSil
  3. Çok yapıcı notumu aldım teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  4. Su zamanda, cocuklarizi bilgisayar basindan kaldiramadigimiz, oyun deyince akillarina sirf bilisayar oyunlari gelen bir neslin eline kaygit kalem alip bu eski, bizim cocuklugumuzun güzel oyunlarini oynadiklarini (hem de keyifle) görmek okadar güzel ki artik...

    Gercekten harikasin Handan'cim. Bayiliyorum herseferinde gördükce..

    YanıtlaSil
  5. İyi akşamlar Sevdacım:-) Sağ ol canım:-)

    Teşekkürler Gülçincim:-)

    Rica ederim Gezi Yorum:-)

    Ayşecim inan onlar da bizim kadar keyif alıyorlar, hele bir de bizimle oynarlarsa daha da çok:-)

    YanıtlaSil
  6. çok teşekkürler handsancığım yol gösterici oluyor senin yayınların

    YanıtlaSil
  7. Bir ara üşenmesem de diğer partileri de detaylı anlatsam Nihalcim:-)

    YanıtlaSil
  8. harikasın ilerde kullanacağım fikirler :)

    YanıtlaSil