Bizim Metos'un Alman Halleri

Ekim 09, 2013

Bizim oğlan kesin önceki hayatın Alman falanmış...(Gerçi kara kaşı kara gözü ile orada akibeti ne oldu bilemeyeceğim şimdi ama konuyu dağıtmayalım:-)

 Zaten Danimarka'ya gittiğimizde burası Almanya'ya çok benziyor diye şüphelendirmişti beni. Hayır benziyormuş da gerçekten. Şimdi de Almanca dersinde yeni öğrendiği kelimeyle hepimiz kararımızı verdik.

Bizimkisi 7-8 aylıkken baktığı kitaplardan meselâ " Köpek nerede oğlum" diye sorsam "Daaa" diye gösteriyordu. Biz de buradayı diyemiyor da öyle söylüyor sanıyorduk. Anacım da almanca burada demekmiş. Demek biz unutturmadan önce bizimkisi biliyormuş ana dilini:-)

Benzer yazılarım

5 Yorum yap

  1. Aaay cok iyi yaa:)

    Evet evet, ben de o Danimarka postunda sasirmistim zaten, var bir gariplik. Bak eger patatesi de cok seviyor ve cok düzenli ve dakikse, kesin var birsey..diyim ben sana!

    YanıtlaSil
  2. Ayşecim bak iyice korktum ben şimdi :)

    YanıtlaSil
  3. Hahahah ilahi Handan güldüm sabah sabah :) Bizim Ömer'i getireyim sürünsün biraz seninkine, bu sene Almanca'ya başladılar, pek başı hoş değil Almanca'yla.. :P

    YanıtlaSil
  4. Yolla yolla, anadili bizimkinin zaten ah ih dih gidiyor işte:-)

    YanıtlaSil
  5. Bu yazi Mete'ye nefis bir ask hikayesi göndermeyi ilham etti bana. Tabii Almanca. Acaba Ömer'e de mi göndersem, motive eder belki... :)

    YanıtlaSil