Karışık Düşünceler...

Ağustos 18, 2013

Ütü bitti, çantalar hazırlanacak. Bir tane bu hafta için, Niğde tarafına gitmeyi düşünüyoruz. Hem ziyaret hem ticaret yapacağız :-)  İlk evlendiğimde gitmiştik oralara, çocuklar babalarının büyüdüğü yerleri hiç görmediler. Hem de yeraltı şehirlerine bayılacaklarına inanıyorum:-)

Ama tabi benim hiçbir tatil planım öyle rahat ve kolay olmaz. Metehan'ın tercihi dolayısıyla Danimarka gezimiz planladığımız gibi olmamıştı, şimdi de yedek listesi beklentisi a planı, b planı gibi bilimum seçeneklerin kafamda dolaşmasına neden oluyor. 88. yedekteydi, cuma akşamı açıklanan listeye göre 65 i gitmiş, pazartesi akşamını beklemek durumundayız dolayısıyla.

Bu arada tatil düşünceleri okul düşüncelerine karışmış durumda. Acaba Hüseyin Avni Sözen hazır eve yakın ve diğeri kadar başarılıyken onda kalsak mı? Ama Kadıköy Anadolu'nun da sosyal imkânları daha güzel. Bu arada özel okullar puanlarını düşürmüşler, Alaman Lisesi, Üsküdar Amerikan falan bizim puanımıza inmiş, bir burs imkânı olur mu, olsa da gerekli mi ?

Tabi kafamın karışıklığı Metehan'la bitmiyor. Bir de Bilgehan dolanıyor aklımda. Bu sene okulumuz ortaokul oluyor, yine öğlenciliğe dönüyoruz. Seçmeli dersler falan derken akşamları kaçta çıkacaklar bilmiyorum. Kimi dersleri blok yapıp , teneffüsleri iyice kısma çözümleri ile güya biraz daha erken çıkacaklar ama o çocuklar hiç nefes almadan 6-7 saat ne yapacaklar? Hiç özel okul düşünmemiştim ama artık emin değilim o kadar. Bir okuldan %50 gibi bir burs kazandı, karşıda olduğu için kararsızım. En yakın okul en iyidir sloganıma uymuyor:-)  Geçen sene sınıfından da memnun değildim. Patlayacağım...

Neyse çantalara dönelim biz.Niğde dönüşü çocukların bir haftalık kampı var, Trabzon'da. Büyümüşler de kampa gidiyorlar:-)  Gerçi daha tam kesinleşmedi ama eğer iptal olmazsa bol bilimli, yürüyüşlü, eğlenceli harika bir kamp olacağa benziyor. Beni de alsalardı keşke:-)  Ama tabi onları yolda yalnız bırakmıyorum,  nasıl Niğde'ye gittiğimizde yeni evliysek, Giresun'a en son gittiğimizde de Metos bir yaşındaydı henüz.  Fırsat bu fırsat ben de memleketime gidip sevdiklerimi göreyim dedim:-)

Bu arada bütün bu tatillerde sürekli yiyeceğimi düşünerek midemi küçültmeye çalışıyorum biraz. Dönüşte durumun vahameti azalsın diyerek:-)

Ramazan'da ara verdiğim sabah yürüyüşlerine son tempo döndüm. İnsanın parmağı hem su toplayıp hem su toplamış yer nasır bağlayabilirmiş bunu öğrendim. Bin kunduz aşkına , sanki daha önce hiç yürümemiş gibi bir naz bir naz ayaklarda:-)

Şimdi artık kalkıp şu işlere koyulayım.

Her şey güzele varsın...


Benzer yazılarım

3 Yorum yap

  1. Tatilini zehir etme, canının istediğini ye bence. Kışa girerken sıkı bir rejim yaparsın :)

    İyi yolculuklar, kolaylıklar...

    YanıtlaSil
  2. Amin. Her iş hayırlarla gelsin kararlar içinize sinsin inşallah

    YanıtlaSil
  3. Yok yok tatilde yiyeceğim, ben gitmeden önce biraz verirsem dönüşte işim kolaylaşır diye düz bir mantıkla uğraşıyorum Zeugma:-)

    Amin Donkişot, yaa benim zamanımda mahallendeki okula gider okurdun, bu kadar basitti her şey, şimdi fırıldağa dönen eğitim sisteminde ne yapacağımızı şaşırdık resmen :(

    YanıtlaSil