~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

Haziran 05, 2013

Hiçbir zaman politik bir insan olmadım. Her hangi bir parti tutmuşluğum yok. Al birini vur ötekine diye düşünmüşümdür çoğu zaman.

Doğaya aşığım. Insanı severim. Iyiliği, anlayışı, çalışkanlığı, dürüstlüğü...

Aklı severim ve o aklın güzel işlere kullanılmasını.

Son zamanlarda kendimi çok umutsuz hissediyordum.

Sadece ülkem için değil, bütün dünya için aynı zamanda.

Insanların birbirinden kopmasına, doğanın katledilmesine, her köşede yapılar yükselmesine, işlerin oldu bittiye gelmesine üzülüyordum.

Cuma sabahı duyduklarımla içim daraldı. Zaten artık en ufak birşey bile yarayı acıtıyor, en küçük şeyde kendimi çok kötü hissediyordum. Gözüm haberlerde geçen günün  akşamında yatarken dua ettim. Insanların uyanması için, birlik beraberlik için, her şeyin güzele gitmesi için.

Bir iki saat sonra balkon demirine vurma sesi ile gözlerimi açtığımda ne olduğunu algılayamadım. Dışarıdan çılgınca sesler geliyordu. "Uyan Türkiye "diye bağırıyordu birileri. Benim mahallemdeki sıradan insanlardı bunlar. Gecenin karanlığında tencere tava sesleri, yanıp sönen ışıklar, "Uyan" seslenişleri . Ben bu kadar şaşırdığımı ve mutlu olduğumu hatırlamıyorum hayatımda.

Bir insanın böylesi bir şey yaşaması mucize gibi ..

O günden beri her gördüğüm güzellikle ağlayıp duruyorum. Biliyor musun, kötülüklere ağlayamıyordum ben artık, kaskatı kesilmiştim. Ama güzellik yüreğimi açtı yeniden.

Içim pır pır, birileri karıştırmasın bu pırıl pırıl hareketi . Kimse duruşunu bozmasın, araya kötü niyetliler karışmasın.

Dün bir işim için Beşiktaş'daydım. O kadar olaydan sonra korktum göreceklerimden açıkçası. Bir durak vardı benim geçtiğim yerlerde yıkılmış bir de yazılar vardı. O kadar kişinin niyeti bozuk olsa taş taş üzerinde kalır mıydı burada?

Bu gece kandil. Ve ben dua edeceğim ülkemin her yerinde doğru bir şeyler için , hakkını korumak için, güzellik için, ağaç için, dal için, hep birlikte duran o harika insanlar için.

Ve yine dua edeceğim bütün bu güzelliğin güzel bir sonu olması için.

Ve yine dua edeceğim insanlarin artık birbirini dinleyip, anlamaya çalışıp empati kurabilmesi için.

Bugün günlerden çarşamba.

Ben biliyorum ki cuma günkü umutsuz, mutsuz, yapayalnız hisseden kadın değilim artık.

Benzer yazılarım

5 Yorum yap

  1. iyi kandiller canım dualarımız kabul olsun . Güzel olan herşey için...

    YanıtlaSil
  2. Dua kabulünün en açık olduğu gün ve gecelerden birini yaşadığımız bu mübarek günde Allah'tan tek dileğim, içinde kötülük besleyen tüm insanların kalplerinde bir aydınlanma olsun(her ne var ise) ve bir an için bile olsa ne için dünyada olduğumuzu hatırlayıp emanete hıyanet etmemesi gerektiğini bilmeleri ...

    any

    YanıtlaSil
  3. Handan inan aynı duyguları yaşıyoruz, umudumun bittiği yerdeydim, hele gençler o kadar şaşırttılar o kadar mutlu ettiler ki beni, müthiş bir şey bu. Ben de dua ediyorum her şey güzel olsun, insanlara zarar gelmesin, başımızdakilerin akılları başlarına gelsin, yok saydıkları milletin varlığını ve isteklerini kabullensinler.

    YanıtlaSil
  4. Aynı duygular içindeyim Hsndan abla.. İnşallah herşey çok güzel olur. Ben de şunu anladım insanlar artık sırf kendini düşünmeyi bıraktı...İşyerinde, evde , sokakta "aman bana bişiy olmasın da "diyen insanlar yok artık..yanyanalar..
    külkedisi:)canın canı:)

    YanıtlaSil
  5. Bütün dualarımız kabul olsun, insanlar birbirini görsün, duysun, anlamaya çalışsın.

    YanıtlaSil