Bahar Bayramı :)

Mayıs 01, 2013

Bu güne balkonumdaki tomurcuklar yaraşır diye düşündüm...



Bunlar sevgili Evren'in gönderdiği tohumlar. Çok uzaktan geldiler :) Bakalım büyüyebilecekler mi?



Sevgili sardunyalarım çiçekte..


Bunlar nihayet geçen sene büyütmeye vakıf olduğum akşam sefaları. Yani onlar olduğunu düşünüyorum, çünkü geçen sene bayağı tohum dökülmüştü toprağa.


Bu çitlenbik nereden çıktı bilmem. Akşam sefalarına bakarken gördüm. Sanırım geçen sene tutar mı acaba diye toprağa attığım çekirdeklerden biri. Zeytine benzettim çekirdeği ama göreceğiz bakalım. Yalnız oradan almam gerekebilir ama biraz daha büyüsün .


Can bu karanfilleri aldığında çok gitmeyeceğini düşünmüştüm. Ama ölüyorlar derken bol sulama yapınca yeniden açmaya başlamışlardı. Kış çok soğuk geçmediğinden olsa gerek hepsi pek sağlıklı ve onlarca tomurcuk var üstlerinde, yakında açarlar :)


Bu almış başını yürümüş , kendini dışarılara vurmuş karanfil, geçen sene bir karanfilin sapını dikerek tutturduğum zilli. (Bknz) Üzerinde tomurcuklar görüyorum, heyecanla beklemekteyim. Sanırsın çocuğum olacak :)


Ağacımın son durumu da burada. Pek yakında sığmayacak eve.. Parkta güzel bir yer kestirdim gözüme, zaten ailesi de orada, büyüdüğünde oraya dikeceğim sanırım. Ama daha çok küçük :)

Herkese harika bir gün diliyorum. Bütün çalışanların bayramını kutluyorum.

Küçük mucizeler sizinle olsun :)

Benzer yazılarım

2 Yorum yap

  1. Bitkiler çok güzel görünüyor:) Ben de maydonuz diktim, henüz çok çelimsizler ama büyüyecekler inşallah:))

    YanıtlaSil
  2. Izmir'de bahçeme dikmiştim maydonoz, artık çıkmayacak herhalde diye düşünürken , iki ay sonra çıkmıştı, hem de bol bol. Bir ara saksıda yetiştireyim dedim ama bir salatada bitiyor o da, vaz geçtim, çiçeklere döndüm ...

    YanıtlaSil