13 Kasım 2012 Salı

Ciğerim :)

Bilgiç okumayı öğrenip de her eline geçeni okumaya başladığında vitaminlerle ilgili bir kitaptan karaciğerde herşeyin olduğunu keşfedince bana dönüp "Niye bize ciğer almıyorsun, çok faydalı birşey değil mi?" diyerek ailece ciğer yememizi sağlamış kişidir :) (Bir ara cümleyi bitiremeyeceğim sandım :)

Ben en çok unlayıp, kekikleyip kızartmayı severim. Hem kekik kokusu ciğer kokusunu bastırıyor :)

Ilk yaptıklarım çok güzel olmuyordu. Sonra fark ettim ki çok pişiriyormuşum.


Şimdi kızgın yağa atıyorum, 2-3 dakika sonra da arkasını çeviriyorum, en fazla 10 dakikada hazır.


Buyrun efendim, var mı karnı acıkan ?

8 yorum:

  1. Ben de limonla yemeyi severim, sevmedigim tad tinilarinin önünü keser :)

    YanıtlaSil
  2. Etli birçok şeye limon sıkarım ama ciğerde hiç kullanmamıştım Evrencim. Ama yanında bol sumaklı soğan salatasına hayır demem bak :)

    YanıtlaSil
  3. Kekikle denememiştim hiç. Bir dahaki sefere kesin deneyeceğim. Belki çocuklar daha bir severek yer.

    YanıtlaSil
  4. Bir dene bakalım Selencim, umarım severler .

    YanıtlaSil
  5. acıkmaktan ziyade mecburiyetten ciğer yemek zorunda olan biri olarak şunu söyleyebilirim ki kekik fikrini mutlaka deneyeceğim :)elinize sağlık

    YanıtlaSil
  6. Biz de annemle ciğer yememiz gereken bir dönemde bir sürü yöntem deneyip en sonunda bunu sevmiştik Don Kişot , bakalım sen de beğenecek misin . Yani bir ciğer ne kadar sevilirse artık :)

    YanıtlaSil
  7. Bende senin gibi bayılırım kekikli ciğer kızartmasına ve çok pişirmem. kesip bakarım, pişmişse hemen alırım. yanında sumaklı soğan demişsin ya, işte şimdi canım çekti...

    YanıtlaSil
  8. Sevgili Ebruli, hemen bir kasaba uğruyoruz, akşama ciğer yapıp şımartıyoruz kendimizi :D

    YanıtlaSil