Yağmurlu Bir Günde Okul Yolunda

Nisan 22, 2012

 Bu mor salkımları her gün başka bir keyifle izliyorum. Siz de yer miydiniz küçükken onları? Geçen gün tadına baktım, pek bir şeyi yok, yenmeyecek gibi olmadığı için yiyorduk ihtimal :)

 Bu sene erikler daha çok, gerçi bu ağaç tam yol üzeri ve alçak olduğu için henüz olgunlaşmadan bütün hepsi bitiyor ama çok güzel bir bahçe biliyorum :D
 Geçen hafta filizlenen incir yaprakları şimdiden bayağı büyüdüler.
 Bu ne ağacı hiçbir fikrim yok.Defne olabilir mi acaba? Bak hiçbir fikrim yok da değilmiş, geçen gün annem diyordu çiçek açtığını ve meyvesi olduğunu, bir anda bakarken hatırladım. (Belki birileri söyler :)
 Malta erikleri. Malta eriği de hiç yaprak dökmeyen ağaçlardanmış. (Taflan gibi) Kışın yanından geçerken ilk defa çiçeklerine dikkat ettim. Görüntüleri pek çekici değildi ama çok güzel kokuyorlardı çok şaşırdım.
 Ayva çiçekleri güneş olmadığı için kapalı.
Ve erguvanlar. Bir başka bahar güzelliği...

Bir kaç yüz metrelik bir yolda, sevgili dünyanın sunduğu harikalardan sadece birkaçı bunlar. Sen de bir bak etrafına neler neler göreceksin. Biz insanlara rağmen hâlâ çok güzel bu küçük mavi bilye...


Dünya gününüz kutlu olsun....

Benzer yazılarım

6 Yorum yap

  1. Okul yolun çok güzelmiş ya da onları gören gönül gözündedir sır. Bu arada başlık bana "bir gün okula giderken, her şeye dikkat ederken" şarkısını hatırlattı ve deminden beri içimden söyleyip duruyorum:)))

    YanıtlaSil
  2. Bak benim de dilime dolandi Cenebazcım :) Yok yok, yol gerçekten çok güzel :)

    YanıtlaSil
  3. harıka resımler cekmıssın.dıger blogundakılerede baktımbu arada.yesıllık lazım banada.ıcımı actı paylasımların canım.

    YanıtlaSil
  4. ne güzel bir okul yolu bu yahu:)

    YanıtlaSil
  5. Sen sıkıldıkça uğra Dolunaycım, bende yeşillik çook :)

    Teşekkür ederim On The Road :)

    Valla öyle Ayşecim, günde üç defa gittiğim için kötü bir yol olsa ne yapardım bilmem :)

    YanıtlaSil