Pardon Ya :)

Nisan 21, 2012

Alttaki yazı biraz kinayeli olup ben de peşinden bilgisayara giremeyince yanlış anlaşılmalar olmuş. Yok buradayım hâlâ . Daha 7. yılımı kutlayacağım. (Oyyy, sahi o kadar olmuş mu:)

Bu arada Metehan'la bir Kitap Okuma Yarışması'na katıldık. Bu nasıl bir yarışma diyorsan, sekiz kitaptan toplam seksen soruluk bir teste giriyorsun. Anneler bir sınıfta çocuklar bir sınıfta. İkimizin puanları toplanıp sıralamaya giriyor.

Tabi biz bu kadarını sınavda öğrendik. Yoksa sadece kitapları okuyun demişlerdi . Hatta bana şöyle bir göz atın dediydi öğretmen. Okuldan kitap okuyacak başka veli bulunmadığından mı nedir bir oğluşumla ben katıldık. Oraya bir gittik ki kimileri kağıtlara gömülmüş çalışıyor :D Tırstım bir anda :D

Ama bana hiç mantıklı gelmedi yarışma formatı. Zaten sekiz kitap toplam 2000 e yakın sayfa falan ediyor. Bir de sorular dıdısının dıdısı şeklinde. Yani şöyle örnek vereyim. Osmancık kitabı ile ilgili bir soru :

Şeyh Edebali’nin konuk evine benzeyen evinin iç avlusunun ortasında bir şadırvan vardı. Her köşesinde bir musluk bulunan bu şadırvan hangi geometrik şekilde yapılmıştır?

A) Üçgen
B) Dörtgen
C) Beşgen
D) Altıgen
E) Yedigen



Şimdi bu kitapta ben bu kısmı bilsem ne olur bilmesem ne olur. Konunun özüyle ne ilgisi var?

İşin komiği biz bu soruyu yarışmadan bir gece önce kitapları bir tekrar etsek mi diyerek internette özetlerini ararken bulduk. Bütün gece ve sabah, ana oğul, sakın unutma şadırvan kaç köşeli diye dalga geçtikten sonra sınavda burun buruna geldik. Çıktığımızda gülmekten yerlere yatıyorduk. Sadece o soru değil gördüğümüz bütün sorular yarışma sorusuymuş meğer. Bu da ne kadar ciddi bir organizasyon olduğunu gösteriyor tabi :)

Neyse bir sonuç alırsak söylerim size. Şu anda en mutlu olduğum kendi kitaplarıma gömülebileceğim. Ben normalde sevmediğim kitapları okumadan bıraktığım için bu zorunlu kitap okuma işi bayağı sıkıcı geldi. Neyse dün bir arkadaşımdan Açlık Oyunları'nı almıştım. Oturup yerimden kıpırdamadan öğlene kadar bitirdim, kendime geldim. Oh be , kitap okumak ne güzel :D

Herkese günaydın.

Harika bir haftasonuna açılsın sabahınız...

Not: Merak edenler için şadırvan altıgenmiş :)

Benzer yazılarım

6 Yorum yap

  1. Bol sekizliden sevgiler ... Günaydınn , hemde en kocamanınından....

    YanıtlaSil
  2. yaa bide şeyyy .. bana bişi oldu ben yazamıyorum yaa :((
    gidip kas filan mı yırtsam ama bu da bayatladı be anacım :)))

    YanıtlaSil
  3. Günaydın Öziicim :)

    Evet evet o haber bayatladı, bak dört gün tatil var, ekşın bekliyorum :) ( Güzel bişiler yanlış anlaşılmasın )

    YanıtlaSil
  4. Günaydin Handan'cim! (burada daha saat 11 gibi):) oh ne güzel kitaplarla ic ice olmak... size basarilar. Bir de orada simdi 4 gün tatil dimi, süper! Tadini cikarin bol bol.


    Sadirvan altigendir. Tamam efenim, yazdim bunu da bir kenara:)

    YanıtlaSil
  5. Evet evet, hele kendi istediğim kitaplarıma gömülmek harika Ayşecim. Dört gün tatilimizi keyifle geçrmeyi planlıyoruz, bakalım nasıl olacak :)

    Unutma bak, altıgen :D

    YanıtlaSil
  6. Açlık oyunlarını bende bir solukta okumuştum,filmi kitabı kadar detaylı değil (ki olsaydı saatler sürerdi) ama yinde beğendim.Sadece broşu başkanın kızının vermemiş olmamasına acayip takıldım..

    YanıtlaSil