Handan Hanım'ın Makyaj Sırları :D

Nisan 16, 2012

Pek fazla makyaj yapan birisi olduğumu söyleyemeyeceğim. İlk defa annem gel de gözüne kalem çekelim dediğinde 21 yaşında falandım her halde. Aslında annem de pek makyaj yapan birisi değildir ama ona bile çok gelmiş olmalı benim bu ilgisizliğim :D

Ruj bile sürmezdim. Gerçi sonradan fark ettim ki aldığım açık pastel rujlar zaten sarımsı olan dişlerimi iyice sarı gösterdiğinden sevmiyordum ihtimal. Bordo ve kahverengi rujları keşfedince kullanmaya başladım. Yine de sabahları işe giderken kapının önünde rujla durup yataktan kalkmış gibi işe gidilmez diyen bir annem olmasa aklıma bile gelmezdi sürmek. Şimdi ben yamyamgillerden olduğumdan ruj sürünce ful makyaj yapmış gibi oluyorum haliyle :)

Bu şartlar altında makyajla ilgili yumurtlamalarım pek de dikkate alınmayabilir ama ben yine de söyleyeceğim, okuyan okusun anacım.

Benim için makyaj göz makyajıdır. Kalem çekip far sürmeyi severim. (Yani ayda bir kere falan yapıyorum:)
Önem verdiğim iki şey var.
Birincisi makyaj malzemelerim kaliteli olmalıdır. Gözüme sürüyorum, boru değil. Çarşıdan pazardan 3-5 liraya aldığım şeyleri kullanmam. Bir tane alırım güzel alırım.
İkincisi de öyle giydiğim kıyafetin rengine göre sürmem farı. Önemli olan tenimin ve gözlerimin rengidir. Yani yaz ve kış hafif farklılıklar olsa da temel renk skalam bellidir. Benim gözlerim yeşil- elâ. Güneşte yeşil karanlıkta kahverengi gözükür.(Abatmıyorum, ciddiyim.)  Kahve tonlarını kullanırım daha çok. Zira yeşilini vurgulamayı severim. Mesela mavi giydim diye mavi far kullandığım hiç olmamıştır. Yüzüm yüzümdür, kıyafetim değil.  (Tabi profesyonelce yapılan makyajlardan bahsetmiyorum, ben badana gibi gözün üzerine vurulmuş alakâsız renklerden bahsediyorum, anlatabildim umarım:)


Fondöten kullanmam pek. Şimdi şimdi yavaştan ihtiyaç duyacak gibiyim ama çok çok ender çok özel zamanlarda, yine kaliteli yokmuş gibi duran bir fondoten kullanabilirim ancak. Suratına bakıp da acaba üzerine ismimi yazabilir miyim diye düşündüğüm insanların nasıl bu halin komikliğini görmediklerine inanamıyorum.

Ruj konusunu söyledim yukarıda. Kırmızı ve tonları dişleri olduğundan da sarı gösteriyor. Bordo, kahverengi tonları her daim daha beyaz etkisi yarattırmakta. Kopkoyu sürmek durumunda değilim, hafif, varla yok arası harika duruyor.

Benim için makyaj belli belirsiz olmalı.

Makyajlı gibi değil güzel gibi (ha ha ha :D) gözükmeliyim.

Özetle boya fıçısına düşmüş gibi durmayalım. Yirmili yaşlarda o canım cildimizin canını çıkartmayalım.

Ha bir de bol su içelim. Sigaradan uzak duralım.

Bu kadar canlarım.

Şimdi gidip yüzünüzdeki makyajı çıkartın bakiim, birazdan uykunuz gelecek üşeneceksiniz :D

Benzer yazılarım

7 Yorum yap

  1. komiksin sen yaa, iyi geceler:))

    YanıtlaSil
  2. Bir ara "acaba bu yaziyi ben mi yazdim" dedim kendikendime. Her satirinin sözünün altina imzami atabilirim cünkü:) Makyaj konusunda ayni fikirdeymisiz senle. Bir de ayni göz renginde:)

    YanıtlaSil
  3. İyi akşamlar Katre :) Çok ciddiydim oysa , ha ha :D

    Ayşecim ben de senin bir çok yazında aynı hisse kapılıyorum canım :) Demek gözlerdenmiş bu yakınlık :D

    YanıtlaSil
  4. şekerim biraz ağırdan al yaa vallahi yetişemiyorum :)) moralim bozuluyorrr
    bazı geceler gözlerim öyle ağır basıyorki rimellerimle uyuyoruz biliyorum çok yanlış ama 2 ayda 1 ancak :)))

    YanıtlaSil
  5. Hiiii Öziii, senden hiç beklemezdim bunu bak :) Ben ayda bir rimel sürüyorum, onun için unutuyorum çıkartmayı gerçi :)

    YanıtlaSil
  6. Bende çok fazla makyaj yapmam. Bazen hiç yapmadığım olur. Bazen sadece ruj kullanırım. Abartılı makyajdan ise nefret ederim.

    Yazını okuyunca aklıma konuyla alakalı eski bir iş arkadaşımın anlattığı bir şey geldi. Burada paylaşmak istedim:

    Kendisi hiç makyaj yapmayan, gayet sade bir bayandı. Bir gün iş yerine evlendiği gün çektirmiş olduğu düğün fotlarından oluşan bir albüm (kitap şeklinde olandan)
    getirmişti. Albüme baktığımda gözlerime inanamadım. Arkadaşım hiç makyaj yapmamış. Acaba dedim görünmez, doğal makjaj mı yaptırdı diye kendisine sordum; o da "hayır" cevabını verdi. Ayrıca duak da takmamıştı. Gören de dul bir kadın evleniyor zanneder. Hala bu olay aklıma geldikçe kendisine gülerim...

    YanıtlaSil
  7. Akadaşın çok doğalmış, ben bile o kadarını yapmamıştım :D

    YanıtlaSil