"Yok Artık" Demek Yok :)

Mart 05, 2012

Unutkanım.

Meselâ okuduğum kitapları tekrar tekrar keyifle okurum, unuturum çünkü aradaki bir sürü olayı.

Meselâ sevdiğim filmleri tekrar tekrar seyrederim, çünkü sahnelerin çoğu silinmiştir aklımdan.

Hadi bunlar önemli değil.

Ama isimleri daha da ötesi yüzleri unutmam sorun teşkil etmekte.

Yani gelip size yorum yazarken bile bazen yazının altındaki isme yeniden bakıyorum. O derece.

Bakın neler gelmiş başıma bu yüzden :)

*Dersaneye giderken iki arkadaşım vardı. Dilek'le Gülçin. Bak hatırlıyorum isimlerini onca yıl sonra. Buraya kadar iyi hoş da, hangisi Dilek hangisi Gülçin.( "Yok artık" demek yok demiştim, hişt... ) Bazen birisine bir şey söyleyeceğim zaman yanlış isme seslenince bozuntuya vermiyordum :)

*Okulda, bir ders bitimi üst sınıftan birkaç kişiyle uzun uzun sohbet etmişiz. Yarım saat sonra onlardan birisi ile merdivenlerde karşılaşmışım, ama tanıyan kim.

*Mahallede voleybol oynuyorduk . Her akşam mahallenin gençleri toplanırdık orada. Bir gün voleybol oynadıklarımızdan birisi "Sen neden okulda bana selam vermiyorsun?" gibilerinden bir şey dedi. "?????. Sen benim okuluma mı gidiyorsun?" Aynı fakültedeymişiz, ama hiç haberim yok.

*Yine mahallede bir akşam çocuğun biri "Merhaba Handan ne haber?" dedi ben de cevapladım ama onu  da hiç hatırlamıyorum. Bir müddet böyle selamlaşmalar devam etti. En sonunda çatladım artık utana sıkıla "Biz seninle nereden tanışıyoruz?" diye sordum. "Tanışmıyoruz ki..."  !!!!!!!

He canım, hepsi yaşanmış hikâye.

Yolda falan karşılaşırsak da selam vermezsem kimse darılmasın anacım :D

Herkese günaydın.

Cin gibi bir haftaya açılsın sabahımız :)

Benzer yazılarım

5 Yorum yap

  1. Çok hoşsun handancım, bende unutkanım ama enteasan biçimde kişinin kim olduğunu hatırlamasamda sevdiğim yada sevmediğim biri olduğunu hatırlıyorum.
    Yumurta yemeliyiz bence, unutkanlığa iyi geliyormuş ;)

    YanıtlaSil
  2. İlahi Handan. :D Ben de tam tersi yüzleri hiç unutmuyorum ama isimler karışabiliyor. Bazen aslında şahsen tanımadığım sadece sima olarak tanıdık gelen insanlara selam verip şaşırttığım da oluyor onları. Biz senle beraber gezelim en iyisi. Senin selam vermediklerine ben veririm idare ederiz, kurtarırız durumu. :P

    YanıtlaSil
  3. Ay evet ,isim yok ,simayı çıkarmak imkansız da ,vatandaşla ilgili hatırladığım tek şey , bir konuyu anlatırken cemaziyel evvelden anlatmaya başladığı için senle benim ne anlattığını anlamak için harcadığımız çaba aklımda kalmış,

    any:)

    YanıtlaSil
  4. çok hoş bir yazı olmus :)

    http://rainbowgatherer.blogspot.com

    YanıtlaSil
  5. mutfağa su içmeye gidiyorum niye gedlim deyip geri dönüyorum hepimiz unutkanız biraz.

    YanıtlaSil