Ordan Burdan

Şubat 17, 2012

Kar yağıyor. Ben de her kar yağdığında perdeleri açıp pencerenin önüne kuruluyorum. Özellikle de geceleri sokak lambasının ışığında izlemek terapi gibi birşey.

Kitap fuarından aldığım kitaplardan sadece birisini bitirebildim. Metehan'ın öğretmenin verdiği kitap listesini okuyoruz oğlumla birlikte. Bir yarışmaya girecekmiş, ben de gideceğim onlarla ama ne yapacağımı bilmiyorum. Kitapları okuyorum şimdilik. Ama kitap beni çekmeyince o kadar yavaş gidiyor ki. Uzun zamandır beni çekmeyen kitapları bitirmeye çalışmadığım için pek zorlandım.

Ama kitap listesindeki bir kitap beni yıllar öncesine götürdü. Babaannemle evin küçük odasındaki divanın üzerindeyiz. O örgü örüyor, ben dolaşan yünleri açıyorum. Bir taraftan da bana masal anlatıyor. O masalları neden teybe kaydetmemişiz ki. Halbuki babam herşeyi kaydederdi. Neyse işte kitapta o masallardan bir kaçına rastladım. Tam aynı değildi herhalde ama yine de mutlu etti beni.

Bir taraftan da nihayet yapbozuma başladım. Kafamın içindeki gevezelikleri susturabilen yegâne uğraş. Masanın üzerinde duruyor. Gidip gelip bir iki parça koyuyorum. Bilgehan küçükken puzzle halısı almıştım, geceleri yapıp sonra kaldırıyordum güzelce. Şimdi ihtiyacım yok artık. Beni yapboz başında görünce o da kendisininkileri kapıp geliyor :) Yerinde duramadığı minicik zamanlarında bile onun ilgisini çeken yegâne şeydi .


Metehanların okulunda 7. sınıflar plastik şişelerden heykeller yapmışlardı, şubat tatili boyunca da sergilenmişti , aklıma geldi onun da fotoğrafını koyayım buraya . Sizi bilmem ama bizim evden o kadar çok geridönüşüm çöpü çıkıyor ki. Yakında bir dönüşüm kutusu olmadığından sitenin diğer ucuna gitmekteyim sürekli. Keşke onlardan da birşeyler yapılabilseydi.

Kendime her ay bir müzik CD si almaya karar verdim. Ayrıca yeni gruplar keşfetmek istiyorum artık. Kısır döngüde kalmışım sanki.

İşte böyle canlarım.

Bugün yaşasın cuma.

Herkese günaydın...

Sıcacık bir haftasonuna açılsın sabahımız.

Benzer yazılarım

6 Yorum yap

  1. Hiç yuvarlak puzzle yapmadım,çok hoş görünüyor.
    Günaydın bu arada Handancım.

    YanıtlaSil
  2. Yaşasın bugün cuma,bugün neler yiyoruz handancım?

    YanıtlaSil
  3. Bak unisefin bu yapbozu çok güzel, 500 parça, tam çocuklara göre Ebrucum :)(Gerçi senin kızın henüz küçük ama birlikte yaparsınız :)Sana da günaydın canım.

    Eeee, valla sabah 6:30 da Metehan'a krep yaptım. Kendimi tuttum. 8:00 de Bilgehan'a yaptım, yine kendimi tuttum ama bu kadar da olmaz ki 11:00 Can postasında artık yedim bir tane Gülçin :D Diğer yediklerimi saymıyorum, şimdi cici cici pırasamı alacağım önüme :) Ben bu hızla ayda bir kilo verirsem iyi :)

    YanıtlaSil
  4. Tebrik ederim Handancım,ben bu işin üstesinden geleceğimize çok inanıyorum.Ayda 1kilo çok az haftada 1 kilo olarak ayda 4 kilo hedefimiz.Sabah salatalık,domates,yeşillikler(ben bunları ilk başta çok küçümsüyordum ama cidden maydanoz süper birşey) bir parça peynir(listelerde yağsız diyor ama 20-30 kilo vermeyeceğiz ki az yerim tam yerim diyip az yiyip sevdiğim peyniri yiyorum) çavdar ekmeği (ne kadar tok tuttuğuna inanamayacaksın) 3-4 tane birgün siyah bir gün yeşil zeytin.. İnan bana 10-10,30 civarına kadar bunlar çok doyurucu oluyor..İlk hafta hiç stres yapma öğlen miktarını bir parça artırabiliyorsun en önemlisi akşam az yemek ;) Walla amma laf ettim bir daha ki sefer bloğuma yazayım bari burayı epey doldurdum..Cumartesi günü 1 saat spor yapayoruz değil mi?

    YanıtlaSil
  5. Ben her sabah yarım saat yürüyorum Gülçincim :) Ama onu zaten hep yapıyorum onun için pek kiloma bir etkisi olmuyor :D Yok, haftada bir kilo zor bana, 15 günde bir olsa havalara uçarım :)

    YanıtlaSil
  6. Her gün 20 -30 dk tabii ki faydalı ama haftada en az 2 gün 60 dk yürüyüş işe yarıyor ;)

    YanıtlaSil