BİR

Mayıs 16, 2005

Bu günlüğe bir isim vermem gerektiğinde uzun uzun düşündüm. İsim vermek en zoru herhalde. Kelimeler sırayla geçti aklımdan, en sonunda bir kitabın ismi geldi oturdu baş köşeye: BİR Richard BACH ın her okuyuşumda farklı keyif aldığım ama ne olduğumu bulmaya çalıştığım günlere rastlayan ilk okuyuşumda beni bambaşka boyutlara götürüp huzur veren kitabı. İçinden bir iki bölümü buraya yazayım.

" Pye "Sizin ilginizi çeken ne kadar alan varsa, mekan - zaman içindeki hayatlar konusunda o kadar benzetme olabilir" dedi. "Fotoğrafçılığı sevseydiniz, yaptığınız benzetme odaklama netliğiyle ilgili olabilirdi. Odaklamak bir noktayı netleştirir, başka herşeyi bulanıklaştırır. Biz bir ömre odaklanır, bir tek o var sanırız. Ama hayatın öbür cepheleri de, yani sisli olanlar, bizim rüya , dilek ya da " Olabilirdi ama olmadı" dediğimiz şeyler de bir o kadar gerçektir. Odağımızı kendimiz seçeriz"
..
"Daha başlamadık bile diye düşündüm.Oysa bu kadarı bile inanılır gibi değil."YA bütün diğer insanlar, Pye? Bir evrende kaç hayat olabilir?"
Yüzüme baktığında ifadesi şaşkınlık yansıtıyordu.Sanki sorumu anlamamıştı."Evrende kaç hayat mı var Richard?" dedi "BİR"

"Bugünkü ufacık bir değişiklik bizi çok farklı bir yarına götürür.Yüksek ve zor yolları seçenler için büyük ödüller vardır ama o ödüller yılların gerisinde saklıdır. Her seçim özensiz bir körlük içnde yapılır ve içinde bulunduğumuz dünya bize hiçbir garanti sunmaz."

"Bütün ürkütücü seçimlerden kaçmanın tek yolu , toplumdan kaçıp münzevi olmaktır ki bu da ürkütücü bir seçimdir."

"Ne kadar nitelikli ve hak eder olursak olalım, daha iyi bir hayata ancak bunu kendimiz için düşleyebildiğimiz ve kendimize ona sahip olma izni verdiğimiz zaman ulaşırız."

"-Ben hep sanırdım ki ruh arkadaşlarının sevgisi koşulsuz bir sevgidir, hiçbirşey onları ayıramaz.
- Koşulsuz mu? dite sordu. Ben hiç nedensiz zalim ve nefret dolu davransam, seni paspas gibi çiğnesem beni sonsuza kadar sever miydin? Seni dövüp serseme çevirsem, çekip gitsem, günlerce dönmesem, sokakta gördüğüm her adamla yatsam, son kuruşumla kumar oynasam, eve sarhoş dönsem yine de beni sever miydin?
- Böyle ifade edince sevgim sarsılırdı dedim. İçimden bize ne kadar tehdit yöneltilirse o kadar az severiz diye düşündüm.
-Çok ilginç.. Birisini koşulsuz sevmek, onun kim olduğuna, ne yaptığına aldırmamak demek. Koşulsuz sevgi.. Kayıtsızlıkla bir oluyor.
Başıyla evetledi. -Bence de öyle.
-O zaman beni koşullu sev lütfen dedim.Beni olabileceğim en iyi insan olduğum zaman sev, düşüncesiz ve sıkıcı olduğum zaman soğu benden..
Güldü..-Öyle yaparım sen de öyle yap lütfen."

Benzer yazılarım

2 Yorum yap

  1. Güzel bir kitapmış, okunmalı :)

    YanıtlaSil
  2. Kesinlikle okunmalı Hamiyet, pozitif enerji alıyorum ben onu okudukça.

    YanıtlaSil